Γαστρεντερολογικό Τμήμα

Στο ΙΑΣΙΣ θα βρείτε τον πιο συγχρονο
ιατρικό εξοπλισμό

Γαστρεντερολογικό Τμήμα

Στο Πολυιατρείο μας λειτουργεί εξειδικευμένο Τμήμα που καλύπτει όλα τα προβλήματα παθήσεων σε σχέση με τη Γαστρεντερολογία και την Ηπατολογία.
Το Γαστρεντερολογικό Τμήμα στελεχώνεται με έναν πολύπειρο εξειδικευμένο Γαστρεντερολόγο και έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό, που εγγυάται την καλύτερη διάγνωση και θεραπεία των νοσημάτων του πεπτικού συστήματος.

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • Α. ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΗΣΗ
    ΔΩΔΕΚΑΔΑΚΤΥΛΟΣΚΟΠΗΣΗ
  • Β. ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ
  • Γ. ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΛΙΚΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟΥ ΜΕ ΤΕΣΤ ΑΝΑΠΝΟΗΣ
  • Δ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ  ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ  GASTRO-BOTOX

 

 

Α. ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΗΣΗ

Με την εξέταση αυτή επιτυγχάνεται η διάγνωση και η θεραπεία των παθήσεων του ανώτερου πεπτικού σωλήνα (έλκος στομάχου,γαστροοισοφαγική παλινδρομική νόσος, διερεύνηση H-pylori,νεοπλάσματα στομάχου και οισοφάγου, ανίχνευση αιτιών δυσπεπτικών ενοχλημάτων,αφαίρεση ξένων σωμάτων,κ.ά.).Η εξέταση γίνεται με τη βοήθεια λεπτού ελαστικού σωλήνα που εισάγεται από το στόμα και ελέγχει τον οισοφάγο -στόμαχο-δωδεκαδάκτυλο.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΗΣΗ
-Αναιμία
-Επιγάστριο άλγος
-Καυσαλγία στο μεσοθωράκιο
-Ανορεξία
-Υποτροπιάζοντες έμετοι
-Τάση για έμετο
-Απώλεια βάρους
-Δυσφαγία-δυσκαταποσία
-Δυσπεπτικά ενοχλήματα
-Γαστρορραγία
-Μέλαινες κενώσεις
-Οικογενειακό ιστορικό
γαστρικού καρκίνου

Β.ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ

Είναι ο ενδοσκοπικός έλεγχος του κατώτερου πεπτικού σωλήνα(παχύ έντερο) και τμήματος του λεπτού εντέρου (ειλεός).Η εξέταση γίνεται με το κολονοσκόπιο,που είναι λεπτός ελαστικός σωλήνας με κάμερα ,που φέρνει την εικόνα στο μόνιτορ κι αυτή καταγράφεται στον υπολογιστή.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ
-Ηλικία άνω των 45 ετών για προληπτικούς λόγους.
Σημειωτέον πως λόγω του υψηλού ποσοστού παρουσίας πολυπόδων ή καρκίνου και σε ασυμπτωματικούς ασθενείς, θεωρείται επιβεβλημένη ως εξέταση με την ασφαλή γνώση πως ό,τι και να υπάρχει στο έντερο, ακόμη και κακοήθεια ,θεραπεύεται σε ποσοστό άνω του 90%.Εδώ ισχύει πως “το προλαμβάνειν κρείττον του θεραπεύειν”.
-Αίμα στα κόπρανα
-Αναιμία
-Αλλαγή στις συνήθειες του εντέρου
(ξαφνική δυσκοιλιότητα ή διάρροιες
που επιμένουν)
-Μακροχρόνιο κι αναίτιο κοιλιακό
άλγος
-Οικογενειακό ιστορικό καρκίνου
παχέος εντέρου

Οι παραπάνω εξετάσεις γίνονται ανώδυνα με ήπια αναισθησία (μέθη)
υπό την επίβλεψη αναισθησιολόγου.

Συστήνεται η παρουσία συνοδού αφενός για την ασφάλεια της επιστροφής του ασθενούς στο σπίτι κι αφετέρου για να ακούσει τις οδηγίες του γιατρού ,επειδή ο ασθενής αδυνατεί να συγκρατήσει όσα λέγονται, λόγω της μέθης που έχει προηγηθεί.

Η γαστροσκόπηση και η κολονοσκόπηση μπορούν να πραγματοποιηθούν συνδυαστικά και να γίνουν διαδοχικά την ίδια ώρα, όταν αυτό απαιτείται (σε περιπτώσεις ανορεξίας, αναιμίας, απώλειας βάρους, εντερορραγίας, μελαινών κενώσεων, κ.ά.).