Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα

To υπερηχογράφημα στην σύγχρονη Ιατρική διάγνωση αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές. Στο ΙΑΣΙΣ διαθέτοντας υπερηχογράφο τελευταίας γενιάς της εταιρείας General Electric, είμαστε σε θέση με αξιοπιστία και χαμηλό κόστος να καλύψουμε όλες τις ανάγκες του Ιατρού σας για διάγνωση.

Στο ΙΑΣΙΣ έχοντας έμπειρους Ιατρούς , μπορούμε να επιτύχουμε αυτή την ακίνδυνη και ανώδυνη εξέταση σε οποιοδήποτε σημείο του σώματός σας

Συγκεκριμένα :

Triplex Αγγείων :

Γίνεται στις καρωτίδες και σπονδυλικές αρτηρίες, στις φλέβες κάτω άκρων, στην κοιλιακή αορτή και λαγόνια, στις φλέβες και αρτηρίες άνω άκρων και στις νεφρικές αρτηρίες.
Η εξέταση αυτή των αγγείων πραγματοποιείται σε πιθανή φλεβική θρόμβωση, στένωση αρτηριών πχ καρωτίδες, ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής και στα οιδήματα κάτω άκρων. Ιδιαίτερα το Triplex νεφρικών αρτηριών γίνεται για τη διερεύνηση εμμένουσας Αρτηριακής Υπέρτασης.
Δε χρειάζεται προετοιμασία

Υπερηχογράφημα άνω κοιλίας :

Εξετάζονται το ήπαρ, η χοληδόχος κύστη, ο σπλήνας και το πάγκρεας.
Η εξέταση αυτή βοηθά για την ανεύρεση πιθανόν ενός λίθου ή λάσπης στη χοληδόχο κύστη (χολολιθίαση) ή αλλά και για άλλα αίτια κοιλιακού άλγους.
Ο ασθενής πρέπει να είναι νηστικός 6-8 ώρες πριν την εξέταση.

Υπερηχογράφημα Οσχέου :

Ελέγχονται το μέγεθος και η μορφολογία των όρχεων καθώς και μια πιθανή κιρσοκήλη.
Δε χρειάζεται προετοιμασία

Υπερηχογράφημα Μαστού :

Χάρη στην εμπειρία των Ιατρών μας λόγω της προ ηγηθείσας υπηρεσίας στο Τμήμα Μαστού του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», η εξέταση αυτή καθίσταται ιδανική. Είναι απαραίτητη τόσο στα πλαίσια του τακτικού προληπτικού ελέγχου όσο και ως συμπληρωματική εξέταση του ετήσιου μαστογραφικού ελέγχου. Επίσης αποτελεί εξέταση εκλογής στον τακτικό έλεγχο γυναικών με ατομικό ή οικογενειακό ιστορικό.
Χάρη στον εξελιγμένο υπερηχογράφο μας αλλά και στην εμπειρία των Ιατρών μας, είναι επίσης δυνατή και η παρακέντηση ύποπτων σημείων του μαστούς για περαιτέρω κυτταρολογικό έλεγχο.
Δε χρειάζεται προετοιμασία για τη συγκεκριμένη εξέταση.

Υπερηχογράφημα Μυοσκελετικού :

Για τη διάγνωση αιματωμάτων, θλάσεων και τενοντοπαθειών.
Δε χρειάζεται προετοιμασία για τη συγκεκριμένη εξέταση.

Υπερηχογράφημα Μαλακών Μορίων :

Βοηθά στην ταυτοποίηση ψηλαφητών μορφωμάτων του σώματος πχ γάγγλια, λιπώματα κ.α. Είναι επίσης δυνατή και η παρακέντηση ύποπτων σημείων για περαιτέρω κυτταρολογικό έλεγχο.
Δε χρειάζεται προετοιμασία για τη συγκεκριμένη εξέταση.

Υπερηχογράφημα Θυρεοειδούς :

Γίνεται ολοκληρωμένος και αξιόπιστος έλεγχος του θυρεοειδή αδένα. Εξετάζεται το μέγεθος του, η μορφολογία του με την πιθανή παρουσία όζων, οι οποίοι και μετρούνται σε αριθμό και μέγεθος. Απαραίτητη εξέταση στον τακτικό έλεγχο.
Είναι επίσης δυνατή και η παρακέντηση ύποπτων σημείων για περαιτέρω κυτταρολογικό έλεγχο.
Δε χρειάζεται προετοιμασία για τη συγκεκριμένη εξέταση.

Πελματογράφημα & Ανάλυση Βάδισης :

Πραγματοποιείται ψηφιακή αποτύπωση των πιέσεων που ασκεί το πέλμα κατά τη στάση αλλά και κατά τη βάδιση. Αποτελεί σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο για τις παθήσεις των κάτω άκρων. Έλεγχος και αναγνώριση ανωμαλιών στη βάδιση. Δυνατότητα κατασκευής εξατομικευμένων πελμάτων σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία κατασκευής COMEX για την ανακούφιση σας. Αποτελεί λύση για παθήσεις όπως η πλατυποδία, ισχιαλγία, σκολίωση και αποτελεί σημαντική ανακούφιση από τον πόνο που προκαλούν τα καταπονημένα γόνατα, η νευραλγία και άλλες πηγές πόνου με την απορρόφηση των κραδασμών, την εξισορρόπηση των πιέσεων και την ελάττωση της μυϊκής καταπόνησης.

Διαβάστε Περισσότερα…