Βιοπαθολογικό Τμήμα

Ο σύγχρονος εξοπλισμός του εργαστηρίου μας και η ύπαρξη εξειδικευμένων επιστημόνων επιτρέπει την εκτέλεση όλων των εξετάσεων που απαιτεί σήμερα η Ιατρική. Σκοπός μας είναι το αξιόπιστο αποτέλεσμα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, ώστε να αποτελέσει άριστο εργαλείο στα χέρια του κλινικού Ιατρού.

Συγκεκριμένα :

Γενική Αίματος

Εξετάζονται τα έμμορφα στοιχεία τους αίματός μας. Επίσης ο αιματοκρίτης, η αιμοσφαιρίνη καθώς και η Ταχύτητα Καθίζησης .
Οι εξετάσεις αυτές παραδίδονται αυθημερόν.

Βιοχημικές Εξετάσεις

Χάρη στον υπερσύγχρονο βιοχημικό αναλυτή COBAS Ιntegra 400 της Εταιρείας Roche που διαθέτουμε η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων είναι το βασικό μας πλεονέκτημα.
Οι εξετάσεις αυτές είναι διαθέσιμες στον ασθενή αυθημερόν.

Οι πιο συχνές είναι:

• Σάκχαρο Ορού.
• Ουρία/Κρεατινίνη ορού
• Ηλεκτρολύτες Κάλιο, Νάτριο, Ασβέστιο, Φωσφόρος
• Τρανσαμινάσες (SGOT/SGPT)
• Ουρικό Οξύ
• Χοληστερίνη (HDL-HDL) και Τριγλυκερίδια
• Χολερυθρίνη (Ολική/Άμεση)
• γGT (γ-γλουταμυλ-τρανσφεράση
• Γαλακτική αφυδρογονάση (LDH

Ανοσολογικές εξετάσεις

Γίνονται για τη διερεύνηση συστηματικών-ρευματολογικών νοσημάτων όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, ρευματοειδής αρθρίτιδα ή άλλες παθήσεις κολλαγόνου.

Ορμονολογικές εξετάσεις

Γίνονται για τη διερεύνηση και την παρακολούθηση των ενδοκρινών αδένων. Ιδιαίτερα οι ορμόνες Τ3, Τ4 και TSH παρακολουθούνται σε παθήσεις του θυρεοειδή αδένα.

Μικροβιολογικό

Πραγματοποιούνται μικροβιολογικές εξετάσεις για την ανίχνευση και ταυτοποίηση παθογόνου μικροβίου (αντιβιόγραμμα). Τα συνήθη υλικά που εξετάζουμε είναι ούρα(για ουρολοίμωξη), πτύελα (πνευμονία – παθήσεις αναπνευστικού), πύον , σπέρμα, κόπρανα, μύκητες και χλαμύδια.

Επίπεδα Βιταμινών

Ελέγχονται συνήθως η βιταμίνη Β12 και το φυλλικό οξύ κυρίως για διερεύνηση αναιμιών και νευροπαθειών και η βιταμίνη D για οστεοπενία και οστεοπόρωση

Επίπεδα Φαρμάκων

Γίνεται για να παρακολουθήσει ο Ιατρός σας το σωστό δοσολογικό σχήμα.

Καρκινικοί Δείκτες

Γίνονται από τον Ιατρό σας προκειμένου να διαγνώσει ή να παρακολουθήσει την εξέλιξη της νόσου. Οι πιο συχνές είναι  Ca 19,9, Ca 125, Ca 15-3, PSA, FREE PSA, AFP.

Τεστ ΠΑΠ

Απαραίτητος ο έλεγχος για όλες τις γυναίκες μετά την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής. βοηθά στον εντοπισμό των αλλαγών στα κύτταρα του τραχήλου πριν αυτά εξελιχθούν σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας